info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Het weer en klimaat in Mallorca

Mallorca weer en klimaat


Mallorca heeft een subtropisch Middellandse Zeeklimaat. De zomer is warm en droog. Vanaf juni begint het warme weer met temperaturen ruim boven de 30 graden Celcius en een hoge luchtvochtigheid. Een zachte zeewind zorgt dan aan de kust voor de gewenste verkoeling. In de bergachtige gebieden van Mallorca is het aanzienlijk koeler en natter dan in de rest van het eiland.

September en oktober zijn ideale maanden om op vakantie te gaan naar Mallorca vanwege de aangename temperatuur van rond de 25 graden Celcius, veel zon en is het zeewater nog warm genoeg om in te zwemmen. Vanaf eind oktober wordt de kans op regen groter. In november en december valt in Mallorca het meeste regen van het jaar en wordt het in december gemiddeld niet meer warmer dan 17 graden Celcius.

De winter in Mallorca is zacht en regenachtig. De wintertemperatuur op Mallorca is over het algemeen mild en daalt, zelfs bij nacht, zelden onder nul. Langs de noordwestkust loopt het Tramuntana gebergte. Deze bergketen beschermt het eiland Mallorca tegen de koude winterwinden. De koudste maanden van Mallorca zijn januari en februari met temperaturen rond de 10 graden Celcius. In het Tramuntana gebergte is er dan kans op sneeuw.

In maart en april is het weer nog erg wisselvallig met zon en nog veel regen. De temperatuur kan overdag oplopen tot 20 graden Celcius. De maand mei is zonnig met temperaturen overdag ruim boven de 20 graden Celcius.

Het hoogseizoen van Mallorca zijn de maanden april tot en met september. Dit zijn ook de beste maanden om Mallorca te bezoeken.Weersvoorspelling in Mallorca


Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.