info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Het Klooster van Valldemossa

 

Het Valldemossa klooster (La Cartuja) heeft in haar geschiedenis illustere mensen van over de hele wereld aangetrokken, waaronder de componist Frederic Chopin en zijn metgezel de schrijfster George Sand. Het is een van de belangrijkste attracties van Valldemossa en een van de favoriete bestemmingen van toeristen die naar Mallorca komen.

De oorsprong van het klooster dateert uit de tijd van koning James II van Mallorca. Hij koos voor deze uitzonderlijke plaats in de Tramuntana gebergte, dat meer dan 400 meter hoog ligt, om er een paleis voor zijn zoon Sanç (of Sancho) te bouwen. Hij leed aan astma en de hoogte zou zijn pijn verlichten.
Het Palau del rei Sanç of Paleis van Koning Sancho werd aan het begin van de veertiende eeuw gebouwd. In 1399 heeft Koning Martín el Humano alle koninklijke bezittingen in Valldemossa afgestaan aan de Kartuizer monniken. Zij stichtten vervolgens het klooster en hebben er tot 1835 gewoond, waarna het, met uitzondering van de kerk, in particuliere handen is overgegaan.

Een bezoek aan de gebouwen begint in de kerk. Het heeft een neoklassieke bouwstijl en is ingericht door de grote kunstenaars en ambachtslieden van die tijd. Het werd in 1751 op de plek van een eenvoudige kerk gebouwd die uit stamde 1446. Na het verlaten van de kerk kom je bij het Santa Maria klooster. Dit is één van de oudste gedeelte van de huidige complex met gebouwen. Vandaar kom je uit bij de apotheek van de monniken.
Vervolgens kan je de tuin bezoeken en de cel van de Prior, kapel, bibliotheek, publiek ruimte, slaapkamer, waar de historische en artistieke erfenis van de monniken bewaard is gebleven.

De Poolse componist Frederic Chopin verbleef in het klooster van Valldemossa tussen 15 december 1838 en 11 februari 1839 waar hij samen met de Franse schrijfster George Sand tot rust wilde komen. Sand heeft haar verblijf samen met Chopin vastgelegd in haar boek "een winter op Mallorca". Volgens de documentatie verbleef Chopin toentertijd in de cel nummer 3, wat nu de cel nummer 4 is. In de cellen tref je documenten en voorwerpen aan die herinneren aan het veblijf van Chopin in dit klooster.


La Cartuja Klooster in Valldemossa Mallorca


Het bezoek gaat verder in het Stedelijk Museum. Deze heeft een sectie dat gewijd is aan de antieke Guasp Printing House, de kamer van de aartshertog Ludwig Salvatore en de kunstgalerij "La Serra de Tramuntana". Er is ook een tentoonstelling van moderne kunst met werken van Picasso, Miro en Juli Ramis.

Als we het klooster plein oversteken en het atlier van de kunstenaar Coll Bardolet passeren komen we bij het Koning Sancho Paleis, een luxueus herenhuis met verdedigingstoren. In dit gebouw hebben beroemde mensen gewoond, waaronder Jovellanos, Rubén Darío, Azorín, Unamuno, Santiago Russinyol en Eugeni d'Ors. Jovellanos, de minister van Justitie onder Koning Carlos IV, werd in het jaar 1801 om politieke redenen hiernaar verbannen. De Nicaraguaanse dichter Ruben Dario woonde hier in zowel 1906 en 1913 op uitnodiging van de eigenaars, de Sureda familie.
Tegenwoordig worden er in de muziekzaal van het Paleis folklore optredens van "El Parado de Valldemossa" en piano concerten uitgevoerd.
Een wandeling over de concentrische paden van de kloostertuinen, omgeven door bomen, is de perfecte afsluiting van jouw bezoek aan het klooster van Valldemossa.

in de Cartoixa vinden verschillende culturele activiteiten plaats. Eén van de belangrijkste is het Chopin Festival, dat al meer dan twintig jaar wordt gehouden.


Meer informatie over ValldemossaLinks
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie