info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Mallorca Reistips en praktische informatie


Duur vlucht naar Mallorca

De duur van de vlucht naar Mallorca is ongeveer 2 uur en een kwartier. Het vliegtuig landt op luchthaven Son Sant Joan Airport, ook wel Palma de Mallorca Airport genoemd. Dit vliegveld ligt ongeveer 8 kilometer ten oosten van Palma de Mallorca.


Lokale tijd

Op Mallorca is het dezelfde tijd als in Nederland.


Taal

Op het eiland Mallorca spreken de bewoners Spaans. Ook wordt er in verschillende plaatsen nog dialect gesproken, waaronder het Mallorquin, een Catalaans dialect, en het Castiliaans Spaans (Castellano). In de meeste plaatsen aan de kust en daar waar toeristen komen kun je ook met Engels uit de voeten.


Valuta en geld opnemen

De munteenheid in Spanje is de Euro. In de meeste steden en badplaatsen op Mallorca kun je geld pinnen.


Paspoort of identiteitskaart

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart. In Spanje en op Mallorca heb je genoeg aan de Nederlandse identiteitskaart.
Je moet jezelf kunnen identificeren als je de grens overgaat, geld opneemt of als je je inschrijft in een hotel. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet geaccepteerd in het buitenland.
Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt in Spanje of Mallorca geen visum nodig.
Maak kopieen van jouw reisdocumenten en sla deze in een mailtje in de mailbox op waar je via internet in Mallorca toegang tot hebt. Zo heb je bij verlies of diefstal altijd er de beschikking over.


Nederlandse Ambassade of Consulaat

De Nederlandse Consulaat op Mallorca bevindt zich op de Calle San Miguel 36-6-C in Palma de Mallorca. Hier kun je terecht voor informatie en waar nodig word je in noodgevallen geholpen. Bijvoorbeeld bij rampen, of als je jouw paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) kwijt bent. Maar ook bij vermissing, arrestatie, overlijden of opname in het ziekenhuis.
>>> Wat doet de Ambassade voor reizigers
>>> Adresgegevens Consulaat op Mallorca


Gezondheid en vaccinaties

Voor Mallorca zijn intentingen niet verplicht. Wil je meer weten of voor je vakantie in Mallorca reizigersadviezen zijn, kijk dan op LCR.nl


Veiligheid

In het algemeen kun je in Mallorca veilig reizen.
Wil je veilig op reis naar Mallorca, kijk dan even op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op eventuele risico's die aan een verblijf in Mallorca verbonden zijn.
De actuele reisadvies voor Mallorca vind je op: Reisadvies Spanje


Fooien of tipgeld

Bij de hotel en restaurant is vaak de fooi op de rekening inbegrepen. Het is in ieder geval gebruikelijk om een fooi te geven van ongeveer 5 tot 10% van de totaalprijs. Ook in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs is het gebruikelijk om een fooi te geven.


Toeristenbelasting

Op Mallorca is het verplicht om toeristenbelasting te betalen. De kosten hiervoor varieren per type accommodatie en worden berekend per persoon per nacht, voor personen vanaf 16 jaar. De toeristenbelasting varieert van Euro 0,50 tot en met Euro 2,00 per persoon per dag. Deze kosten betaal je ter plaatse bij de check-in. Vanaf de 9e nacht krijg je 50% korting. In de maand april krijg je ook 50% korting.


Leidingwater

Het kraanwater in Mallorca is drinkbaar, maar wordt niet aangeraden. Koop daarom flessen met bronwater, deze zijn overal verkrijgbaar.


Telefoneren

Vanuit Mallorca: toets eerst 0031, dan het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer.
Vanuit Nederland: toets eerst 0034.


Elektriciteit

In Mallorca is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland.
Neem voor de zekerheid wel een verloopstekker (:wereldstekker) mee, want er zijn soms andersoortige stopcontacten.


Medicijnen

Mocht je regelmatig medicijnen gebruiken, zorg er dan voor dat je een geneesmiddelenkaart (bij de apotheek en huisarts verkrijgbaar) bij je reisdocumenten bewaart. Op deze kaart worden de merknamen van jouw medicijnen en de samenstelling van de producten genoteerd. Hiermee voorkom je dat de douane de medicijnen voor drugs aanziet.
Neem van huis in ieder geval de nodige basismedicijnen mee, zoals paracetamol, pleisters, jodium, immodium.


Bagage

Wat je op vakantie naar Mallorca meeneemt hangt af van de soort reis die je gaat maken, het gebied dat je bezoekt en de periode van het jaar. Wil je een inpaklijst opstellen, dan kan je hierbij worden geholpen met de informatie op de volgende website: Inpaklijst.nl


Reisverzekering

Als je op reis gaat, sluit altijd een reisverzekering. Je verzekert niet alleen je bagage en sportuitrusting, maar ook tegen de mogelijk hogere geneeskundige kosten dan dat je eigen ziektekostenverzekering in het buitenland vergoedt.
Meer informatie vind je hier:
>>> Goed verzekerd op vakantie

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie