info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Mallorca Kloosters

 

De kloosters van Lluc en Valldemossa zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland Mallorca. De minder bekende historische kloosters zijn het klooster van Bonany, Monti-Sion, Randa, Sant Salvador en van Betlem.

Klooster van Bon Any

Dit klooster ligt op de top van de berg Piug de Bonany, bij het dorp Petra. Gesticht aan het begin van de 17e eeuw werd het klooster vervolgens geleidelijk uitgebreid.

Klooster van Monti-Sion (Montesion)

het klooster Monti-Sion (Santuari de Montesión) ligt op de berg Sion (Puig de Montesión, 248 meter hoog) bij de stad Porreres. Het is gebouwd in de 14e eeuw.

Klooster van Sant Salvador

Het Sant Salvador klooster is het mooiste klooster van Mallorca. Het ligt op de 510 meter hoge berg San Salvador, 6,5 kilometer ten zuidoosten van het dorp Felanitx. In 1348 werd eerst een kapel gebouwd en ingezegend. Later werd de kerk (in 1498) enhet klooster verder uitgebreid.
Het complex omvat nu onder andere een grote hal (de toegang tot het klooster), de kerk Onze Lieve Vrouwe van Sant Salvador, de kapel met het Beeld van het Lijden van Christus (Pasió de la Imagen de Cristo), het monument van Christus de Koning (Monumento a Cristo Rey, Jesus Christus Rex), het Kruis (Crue del Picot), een restaurant en gastenverblijf. Het verblijf heeft 20 kamers en 2 appartementen voor pelgrims en reizigers.
Je ziet dat de berg uit twee toppen bestaat. Op de hoogste top ligt het klooster, op de andere staat de reusachtige stenen kruis en het Christusbeeld.
Vanf het Sant Salvadorklooster heb je een schitterend uitzicht over de omgeving en op het natuurpark van het eiland Cabrera. Op Witte Zondag, de zondag na Pasen, wordt ieder jaar een processie naar de Santuari di Monti-Sion georganiseerd, waarbij lokale gewoonten, liederen en dansen worden uitgevoerd.
Wanneer je de heuvel aan de Carmi di Monti-Sion beklimt loop je langs het kruiswegstatiën, die al sinds 1497 hier staat en de Zeven Vreugden of de Zeven Smarten vertegenwoordigt.

Het Klooster Lluc

Dit klooster van Lluc (Santuari de Lluc) is een belangrijke bedevaartsoord op Mallorca. Het klooster ligt bij het gelijknamige dorp Lluc in het Sierra Tramuntana gebergte. Het is gesticht in de 13e eeuw en is grotendeels gebouwd in de 17e eeuw. In het klooster vind je een beeld van de Zwarte Madonna.
Je kunt er ook overnachten. Het gastenverblijf van het klooster bestaat uit 81 kamers en 39 appartementen.
Meer info over Het klooster van Lluc

Het Klooster van Randa

Het klooster Randa ligt op de berg Randa nabij Llucmajor. Het ligt samen met twee andere kloosters op de heiligste berg van Mallorca, Puig de Randa.
Vanuit het dorpje Randa, aan de voet van de berg, bereik je de weg naar het klooster Randa. Allereerst kom je uit bij het klooster "Santuari de Nostra Senyora de Gràcia". Dit is niet veel meer dan een kleine kerk dat is gebouwd in de 15e eeuw. In de tweede klooster "Ermita de Sant Honorat" uit de 14e eeuw, dat ongeveer een kilometer verder op de berg ligt, wonen nog steeds monniken. Na ongeveer 5 kilometer bereik je de top van de berg en het klooster Randa, "Santuari Senyora de Cura de Randa" of "de la Mare de Deu Satuari de Cura". Dit klooster is als enige van de drie geopend voor de bezoekers. Het werd in 1275 gebouwd en heeft een museum en een restaurant. Vanaf de 548 meter hoge berg heb je een prachtig uitzicht over de Mallorcaanse landschap en de dorpen.

Klooster van Valldemossa

Real Cartuja is een Kartuizerklooster uit de 14 eeuw. Het kloostercomplex bestaat uit een kerk, bibliotheek, museum en kloostertuinen. Het biedt een mooi uitzicht op het dorpje Valldemosa en de omgeving met olijfbomen.
In de winter van 1838-1839 bracht de beroemde Poolse componist Frederic Chopin zijn vakantie door in het klooster, samen met zijn minnares, de bekende Franse schrijfster George Sand. In deze periode schreef Chopin zijn meesterwerk 'De preludes' en George Sand haar boek "Winter in Mallorca".
In de cel waar Chopin verbleef worden nog diverse manuscripten en de piano van Chopin tentoongesteld. Elk jaar vind er in de maand augustus het Chopinfestival plaats.
Meer info over Valldemossa KloosterLinks
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie