info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Het klooster van Lluc


 

Het Klooster in Lluc (Santuari de Lluc) is een klooster en bedevaartsoord in de gemeente Escorca in het noorden van het eiland Mallorca. Het ligt in een dal, 525 meter boven de zeespiegel, en is omgeven door meer dan 1.000 meter hoge bergen, waaronder de Puig de Massanella. In dit goed bewaarde klooster wonen en werken tegenwoordig nog steeds monniken.
Het klooster werd gesticht in de 13e eeuw op de plaats waar een Moorse herdersjongen een standbeeld van de Maagd "La Moreneta" (de zwarte Madonna) had ontdekt. Het beeld is in de loop der jaren met edelstenen bezet en siert nu de kapel, achter het barokke altaar van de kloosterkerk.

Lluc wordt beschouwd als de belangrijkste bedevaartsoord op Mallorca. Het is ook bekend om zijn internationaal befaamde jongenskoor "Els Blauets". De naam van het koor is afgeleid van de blauwe soutanes die door de jongens worden gedragen. Het koor werd opgericht in 1531 en houdt regelmatig concerten.

Het klooster van Lluc op Mallorca


Verder zijn in het klooster een kostschool, een museum en tal van op de toeristen gerichte faciliteiten te vinden. In de voormalige herberg, gebouwd in 1568, zijn workshops en een souvenirwinkel. In het hoofdgebouw is een restaurant voor de gasten ondergebracht. Achter de kloostergebouwen is een botanische tuin met een kleine expositie over het behoud van het milieu van de Mallorcaanse berggebied. Tevens vind je achter het klooster het rozenkranspad met beelden van Antoni Gaudi.
In het museum is een expositie over de lokale archeologie, religieuze kunst en folklore. Verschillende muziekinstrumenten, wapens, keramiek, schilderijen en kostuums zijn tentoongesteld. De entree voor het klooster is gratis, maar voor het museum moet je een kaartje kopen.

Vanwege de centrale ligging in de bergen van Serra de Tramuntana is het klooster Lluc is een populair vertrekpunt voor fiets- en wandeltochten. Van hieruit is bijvoorbeeld mogelijk een wandeling naar en door de Torrent de Pareis, een van de diepste kloven in Europa, en een drie uur durende wandeling naar de top van Massanella, met een hoogte van 1.348 meter.

Overnachten in het klooster

De cellen van de voormalige monniken worden tegenwoordig verhuurd aan bezoekers. Je moet een kamer wel van tevoren boeken.
Er zijn 81 kamers en 39 appartementen in het gastenverblijf beschikbaar, variŽrend van zeer eenvoudige tot zeer luxe standaard. De prijzen hiervan variŽren zodoende ook aanzienlijk. Een kamer of appartement reserveren kan je via de website van het klooster.


Meer informatie over het klooster van Lluc:


Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie