info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Kathedraal La Seu

 

De katherdraal La Seu in Palma de Mallorca is de beroemdste bezienswaardigheid van Mallorca en het meest karakteristieke gebouw in de Mallorcaanse hoofdstad. De indrukwekkende kathedraal behoort tot de mooiste kerken van Spanje. Het gotische gebouw is in de loop van bijna 4 eeuwen gebouwd op de restanten van een voormalige Arabische moskee. De bouw werd gestart rond 1230 en is in 1601 voltooid. Tijdens een aardbeving in 1851 werd de westelijke muur van de kathedraal zwaar beschadigd.
Het interieur van de katherdraal is aan het begin van de 20e eeuw door kunstenaar Antoni Gaudi onderhanden genomen. In de kathedraal kun je de bisschopstroon, de koninklijke kapel, het baldakijn van Gaudi en de prachtige domschatten bezichtigen. Bij de kerk ligt het Parc de la Mar met mooie tuinen met palmbomen en vijvers. De katherdraal ligt tegenover het Koninklijk Paleis van La Almudaina.

Kathedraal Palma de Mallorca


Als je de kathedraal naar binnen gaat zul je begrijpen waarom het door velen de "Kathedraal van het Licht" wordt genoemd. Er zijn in totaal 61 gebrandschilderde ramen in La Seu. De meest spectaculaire is het centrale roosvenster van glas en lood met een doorsnede van bijna 12 meter, die bij het opkomen van de zon het gebouw overspoelt met gekleurde lichtstralen. De bijzondere slanke pijlers ondersteunen het plafond. Door de stevige externe sierlijke steunberen kunnen deze smalle pijlers het dak dragen.

Aan het begin van de 20e eeuw onderging het interieur van de kathedraal La Seu enkele wijzigingen door toedoen van de Catalaanse architect Antoni Gaudí. Een van de meest opvallende toevoegingen was de enorme "Kroon van doornen", een verlichte luifel dat boven het altaar hangt. Hoewel toegeschreven aan Gaudi is het werk uiteindelijk voltooid door een van zijn leerlingen en een collega. Een verandering dat is uitgevoerd in de 21ste eeuw was de reformatie van de kapel van het Heilig Sacrament door de Mallorcaanse kunstenaar Miquel Barcelo.


>>> Meer informatie over de kathedraal de MallorcaLinks
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie