info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Kasteel Bellver - Castell de Bellver

 

Castell de Bellver is een oude kasteel uit de 14e eeuw. Bellver kasteel ligt op een heuvel, gebouwd op de ruines van een Islamitische site. Het is omgeven door geurende dennenbomen.
Castell de Bellver is bekend om zijn unieke ronde vorm. Het heeft drie grote torens en een centrale binnenplaats.
De naam van het kasteel betekent in het Catalaans "mooi uitzicht", vanwege zijn indrukwekkende ligging op de top van de heuvel ten westen van Palma.
Vanaf de top heb je een mooie uitzicht op de baai van Palma, de stad en de bergen van Tramuntana, de 90 kilometer lange bergketen van Mallorca. De ronde kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw als een nogal grootse fort en is architectonisch een Catalaans Gotisch meesterwerk.


Kasteel de Bellver in Palma de Mallorca


Het Bellver kasteel wordt omringd door een gracht en bestaat uit een ophaalbrug, drie verdedigingstorens en een hoge vrijstaande slottoren (: de Torre del Homenaje), die door een kleine brug is verbonden met het kasteel. De ronde centrale binnenplaats (: Patio de Armas) bestaat uit twee niveaus. Het lager gelegen deel is opgebouwd uit Catalaans Romaanse bogen en werd gebruikt door het personeel en de soldaten. De bovenste laag met Gotische bogen was bestemd voor de Koninklijke familie.
Je kunt een bezoek brengen aan de oude keuken met zwart geblakerde muren, de wapenkamer, de kapel van het kasteel en het historisch museum.
Tijdens zijn lange geschiedenis heeft het kort gediend als een koninklijk zomerverblijf en werd bijna zes eeuwen lang gebruikt als gevangenis, tot 1915. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt als historisch museum, waarin vele archeologische vondsten en klassieke beeldhouwwerken worden tentoongesteld uit de verschillende perioden van de geschiedenis van het eiland Mallorca. Tijdens de zomeravonden vinden regelmatig concerten plaats op de binnenplaats van het kasteel.


Meer informatie over Bellver Kasteel:Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie