info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Mallorca Geografie


De feiten

Mallorca (Majorca) is een eiland in het westelijke deel van de Middellandse Zee op ongeveer 250 kilometer van de oostkust van Spanje. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen of Baleares, een groep Spaanse eilanden bestaande uit Ibiza, Cabrera, Dragona, Formentera, Mallorca, Menorca en nog een aantal kleinere eilanden.
Mallorca heeft een oppervlakte van 3.640 vierkante kilometer met een lengte van ongeveer 100 kilometer en een maximale breedte van ruim 70 kilometer. Het hoogste punt van het eiland is de Puig Mayor, met een hoogte van 1.445 meter.
De kustlijn van Mallorca is ongeveer 550 kilometer lang. Ten zuiden van het Mallorca ligt eiland Ibiza en ten noorden het eiland Menorca.

De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca. De grootste steden van Mallorca zijn Palma de Mallorca, Manacor, Inca, Felanitx, La Puebla, Soller en Llucmayor. Het eiland heeft meer dan 870.000 inwoners.
>>> Kaart van Mallorca


Landschap en natuur

Mallorca heeft twee bergketens in het binnenland, namelijk het Tramontanagebergte (Sierra de Tramontana) en het Levantegebergte (Sierra de Levante). In het noordwesten van Mallorca ligt het Tramuntana gebergte, een bijzonder mooie landschap en natuur. Dit gebergte is 90 kilometer lang. Hier ligt ook het hoogste punt van Mallorca, de Puig Mayor. Dze berg heeft een hoogte van ongeveer 1.445 meter. Andere bergen in Sierra de Tramontana zijn de Puig d'Es Teix, Puig de Galatzo en de Puig de Massanella.

Op en rond deze gebergten zijn veel bossen te vinden. Tussen de twee bergketens ligt Es Pla, een vruchtbare vlakte met diverse plantages. Vanuit de gebergten lopen diepe ravijnen (torrents) naar de kust.
In het binnenland van Mallorca vind je veel subtropische beplanting waaronder citrusbomen, sinaasappelbomen, olijfbomen, en amandelbomen. Hier zijn ook de typische windmolens voor de irrigatie van de boomgaarden.

Aan de westkust en Cap de Formentor zijn steile rotsformaties, terwijl de oost- en zuidkust van Mallorca juist vele baaien en stranden heeft. In het noordoosten van het eiland liggen de bekende baaien Badia de Pallencia en Badia d'Alcudia.

Er zijn drie natuurreservaten op Majorca, namelijk Parc Natural de S'Albufera, Cala Mondrago en de Serra de Na Burguesa. Ook het eiland Sa Dragonera aan de zuidwestkust van Mallorca is in zijn geheel tot natuurreservaat verklaard.

Op Majorca is tevens de grootste cactustuin van Europa, de Botanicactus in Santanyi. Vanwege de bijzondere natuur en landschap is Mallorca ook populair voor fiets- en wandelvakantie.


Het weer en klimaat in Mallorca

Mallorca kent een Middellandse Zeeklimaat. Dit betekent over het algemeen een warme zomer, met temperatuur die kan oplopen tot ruim boven de 30 graden Celcius, en een zachte, maar wat meer regenachtige winter.
De winter is vrij mild, met af en toe sneeuw in de maanden januari en februari.
>>> Het weer en klimaat in MallorcaLinks
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie