info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Dragonera

 

Het eiland Sa Dragonera ligt direct voor de zuidwestelijke kust van Mallorca. Sa Dragonera of de draakeiland ligt op slechts 800 meter voor de kust van de stad Sant Elm (San Telmo), de zuidwestelijke hoek van Mallorca. Het onbewoonde eiland is 4.200 meter lang, 900 meter breed en heeft een oppervlakte van 420 hectare. Het hoogste punt op Dragonera is de 353 meter hoge top Puig de Na Popia. Dragonera heeft een kleine natuurlijke haven in het Cala Lladó gebied. In 1910 traden de vuurtorens van de Tramuntana (noord) en Llebeig (zuidwesten) in werking ter vervanging van de Faro Viejo of de oude vuurtoren, die werd gebouwd in een onderste deel van het eiland.

Dragonera betekent draakeiland. Het eiland kreeg zijn naam vanwege zijn vorm. Gezien vanaf de zijkant doet het denken aan een slapende draak, waarvan de staartschubben in de lucht uitsteken. De rotsachtige oppervlakte is voornamelijk bedekt met lage, struikachtige vegetatie (maquis). Dit landschap is een ideale omgeving voor zeldzame vogels (oa. koraalmeeuwen, havikken) en diverse kleine dieren, zoals hagedissen.

In de Middeleeuwen was de Dragonera een schuilplaats voor piraten die in de Balearen zeer actief waren. Het was de uitvalsbasis voor bloedige plundertochten op Mallorca en Menorca. In de 18e eeuw werden er twee wachttorens gebouwd om piraten van het eiland vandaan te houden. Het eiland is uiteindelijk nooit intensief en permanent bewoond geweest.
In 1977 werd Dragonera bezet door milieuactivisten die protesteerden tegen een geplande bouw van een toeristische resort, met hotel, casino en kunstmatige haven. Uiteidelijk is het eiland door de regering gekocht en in 1995 uitgeroepen tot natuurreservaat, samen met de nabijgelegen eilandjes Pantaleu en Isla Mediana.

Excursies

Vanaf Sant Elm worden tijdens het hoogseizoen elk uur boottochten (Crucero Margerita) naar Dragonera uitgevoerd. De overtocht over de Canal des Freu duurt ongeveer 15 minuten. Ook vanaf Paguera en Santa Ponsa worden bootreizen aangeboden, maar deze overtocht duurt wel veel langer. Sa Dragonera is een beschermd natuurgebied. Het eiland kan worden bezocht in kleine groepen. Tourgroepen met meer dan 10 mensen moeten een speciale vergunning voor de overtocht aanvragen. Vooral vogelaars en natuurliefhebbers komen naar Dragnonera. Via de smalle paden kan het eiland te voet zeer goed worden verkend. Neem voor deze excursie voldoende eten en drinken mee, maar ook zonnebrandcrème en een hoed tegen de felle zon.
Lukraak ronddolen is er trouwens niet bij. Er zijn vier routes uitgestippeld, variërend in lengte van een halfuurtje kuieren tot drie uur klauteren over de kalkstenen rotsen. De rest van het eiland is verboden gebied. Daar wonen de Eleonora's valk, de bedreigde Audouin's meeuw, en een ondersoort van de Balearenhagedis met blauwe buik, die nergens anders ter wereld leeft.

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie