info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Grotten van Hams

 

De Grotten van Hams ("Cuevas del Hams" of "Coves del Hams") liggen 1 kilometer ten westen van het dorp Porto Cristo. De Hams grotten zijn 10 miljoen jaar oud. Ze werden ontdekt in 1905 door de speleoloog Pedro Caldentey Santandreu (1886-1950), terwijl hij aan het graven was, op zoek naar onyx, een kostbare steen dat in de regio in overvloed te vinden is. Hij vond een afgesloten keten van grotten met een ondergronds meer.

Het grottenstelsel bestaat uit een aantal grotten, waarvan een grot gevuld is met haakvormige stalactieten. Ham betekent "vishaak", wat dus de naam van de grotten verklaart. In een andere grot bevindt zich een ondergronds meer, dat bekend staat als "de Zee van Venetië".

Tijdens de rondleiding kom je in een aantal grotten, waaronder Ronde Grot, de Blauwe Grot en de Klassieke Grot. De Ronde Grot is een grote open gebied met een spectaculaire botanische tuin. Het is er groen en vol leven, met vele soorten vrij rondvliegende vogels. De grot heeft een speciale micro-klimaat, met een temperatuur die lager is dan buiten en met zijn eigen vegetatie.
In de Blauwe grot, met zijn spectaculaire blauwe led-verlichting, is een educatieve documentaire "Het ontdekken van het verleden" te zien over de geschiedenis van Mallorca, de eerste bewoners, de vorming van de Hams grotten en de ontdekking van de grotten.
Ook tijdens deze rondleiding brengt een boot muzikanten op het meer, die vervolgens een korte klassieke concert "Magical Mozart" geven.

De temperatuur in de grotten van Hams ligt gedurende het hele jaar op ongeveer 18 graden Celsius. In de zomer biedt dit de bezoeker een aangename verkoeling, maar neem voor zekerheid wel warmere kleding mee.


Meer informatie over de Grotten van Mallorca:


Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie