info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Grotten van Drach

 

Op Mallorca zijn vele druipsteengrotten te vinden. Niet alle grotten zijn te bezoeken. De bekenste grotten van Mallorca zijn de Cuevas del Drach (de grotten van de Draak). De minder toeristische grotten op Mallorca zijn de Cuevas del Hams, Cuevas des Moro, Cuevas de l'Alzinaret en Cuevas de Artà. De Grotten van Drach en de Grotten van Hams liggen beide net buiten het dorp Porto Cristo en kan je op één dag bezoeken.

Het grottenstelsel van Drach (Coves del Drach, Cuevas del Drach, Drach caves, Dragon caves) bevindt zich ten zuiden van het dorp Porto Cristo. Het is ongeveer 2,4 kilometer lang en gaat maximale 25 meter diep onder de grond. De grotten zijn geformeerd in de Mioceense tijdperk.

Het grottencomplex van Drach bestaat uit vier enorme ondergrondse zalen en een ondergrondse meer met prachtige stalagmieten en stalactieten. De vier grotten, genaamd Cova Negra, Cova Blanca, Cova Lluis Salvador en Cova de los Franceses zijn met elkaar verbonden. Het meer Lago Martel is het grootste ondergrondse meer van Europa en vernoemd naar zijn ontdekker, de Franse speleoloog Eduardo Martel. Martel wordt beschouwd als de vader van de moderne speleologie (de studie van de grotten) en hij heeft sinds 1888 toonaangevende ondergrondse expedities in heel Europa uitgevoerd.
Het Martelmeer is 170 meter lang en 30 meter breed, de diepte varieert tussen de 4 en 12 meter. Op het meer wordt een concert van klassieke muziek met lichtshow uitgevoerd, waarbij in gondels een strijkkwartet over het meer voorbij komt. In de grotten bevinden zich naast Lago Martel nog zes andere meren.

De groei van de stalactieten duurt ongeveer 1 centimeter per 100 jaar. Satlactieten hangen aan het plafond, stalagmieten worden op de grond gevormd door de waterdruppels met kalk die op de grond vallen. Stalagmieten groeien dus meestal onder de stalactieten. Deze zullen uiteindelijk samenkomen en kolommen vormen.

De "Grotten van de Draak" dienden in de Oudheid als toevluchtsoord voor de lokale bevolking bij aanvallen van piraten. In 1951 ontdekten archeologen zelfs vondsten uit de bronstijd, Carthaagse, Romeinse en Moorse tijd. Deze bewijzen dat de grotten waren bezet voor 2000 jaar.

De Coves del Drach behoren tot de meest populaire toeristische attracties van Mallorca. In het hoogseizoen brengen elke dag duizenden mensen met bussen of op eigen gelegenheid een bezoek aan de grotten. Het kan gebeuren dat je alleen kaartjes voor een veel later tijdstip krijgt, waardoor de toegang tot de grotten enkele uren op zich kan laten wachten. Kom dus op tijd.
Een excursie naar de grotten is in de zomer een ideale bestemming voor aangename verkoeiling. De temperatuur in deze grotten is het hele jaar ongeveer 21 graden Celsius met een luchtvochtigheid van 80 procent. De tour door de grotten neemt ongeveer een uur in beslag, een wandeling van 1,2 kilometer.
In een ruimte naast het meer Martel kunnen honderden bezoekers tegelijk binnen. In een boot gaat een viertal muzikanten op het meer om vervolgens vier klassieke muziekstukken van Caballero, Martini, Chopin en Offenbach te spelen. Het concert duurt ongeveer tien minuten. Daarna kun je ervoor kiezen om een boottocht op het meer ondernemen of de brug over het meer te nemen. Tijdens de boottocht kan je de druipstenen (stalactieten) in de grotten bewonderen. Het bezoek eindigt met een korte klassiek concert uitgevoerd door vier muzikanten op een boot.


Meer informatie over de Grotten van Mallorca:


Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie