info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

La Cabrera

 

Het eiland Cabrera ligt op slechts 16 kilometer ten zuidoosten van Mallorca en ruim 5o kilomete van de hoofdstad Palma de Mallorca. Het is het grootste eiland van een groep van 19 kleine rotseilanden, de archipel van Cabrera. Het heeft een lengte van 5,5 kilometer (noord-zuid richting), een breedte van 5,3 kilometer en een oppervlakte van 15,7 vierkante kilometer. Cabrera is na Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera de vijfde grootste eiland van de Balearen.
De naam van het eiland is ontleend aan de vele geiten die sinds de oudheid op Cabrera leefden. Deze waren door Romeinen in de 1e tot 6e eeuw naar het eiland meegenomen. In de 20e eeuw zijn de geiten van het eiland verwijderd, om te voorkomen dat de vegetatie zou worden vernietigd.

La Cabrera is een echt natuurparadijs. Het is in zijn geheel tot beschermd natuurgebied en nationaal park (Parque Nacional) benoemd. Tot het Parque National Maritimo-Terrestre del Archipielago de Cabrera behoren ook de omliggende eilanden van de archipel van Cabrera.

Het landschap van Cabrera is vrij vlak. De hoogste heuvels van het eiland zijn Na Picamosques (172 meter) en Penyal Blanc (161 meter). Vanaf de 172 meter hoge heuveltop van Na Picamosques heb je een adembenemend uitzicht over alle baaien van La Cabrera. In het uiterste zuidwesten van het eiland ligt de Punta de l'Enciola (of Cap de n'Ensiola) en de vuurtoren, met kliffen van bijna 100 meter hoog. In het noordwesten ligt het kasteel van Cabrera, Ess Catell, uit de XIVe eeuw,wat ooit een bolwerk was tegen de piraten.

Het eiland Cabrera bij Mallorca

De kustlijn van 38,3 kilometer herbergt prachtige kliffen, diepe baaien, vele imposante grotten en mooie zandstranden. Een van de belangrijkste grotten is de Cova Blava (de "Blauwe Grot"). De vele rustieke en ongerepte stranden vormen de thuisbasis van zeeschildpadden en zeevogels, waaronder zeevalken, visarenden en stormvogels. Cabrera heeft een grote kolonie Eleonoras valken. Op Cabrera zijn verder 30 inheemse planten, die alleen op dit eiland groeien. Wilde olijfbomen, jeneverbessen, rozemarijn, wolfsmelk en citroen klaver bepalen het landschap. Ook de onderwaterwereld rondom het eiland is zeer divers. Dolfijnen, Murenen, walvissen en zeeschildpadden kom je hier tegen.

Excursie naar La Cabrera

Een excursie naar La Cabrera is meer dan de moeite waard. Elke dag varen vanuit Colonia Sant Jordi, Sa Rapita of Portopreto kleine rondvaartboten naar La Cabrera. Maar per dag mogen er niet meer dan 200 bezoekers La Cabrera aandoen.
Een wandeling over het eiland is alleen toegestaan onder leiding van een van de gidsen. Vanaf de haven van Cabrera is het een wandeling van 11 kilometer naar de verder gelegen vuurtoren op Punta Ensiola. Vandaar heb je een prachtig uitzicht over de gehele archipel. De rotsen steken hier 50 meter boven de zee uit.
Een ander wandelroute leidt naar het uitzichtpunt La Miranda Cova Blanca. Op deze route kom je langs het museum d'Es Celler.


Excursies, activiteiten en bezienswaardigheden in La Cabrera:


  • Het museum d'Es Celler, met een tentoostelling van keramische en alledaagse voorwerpen van de lokale bevolking uit de 19e en 20 eeuw, waaronder visgerei en landbouwwerktuigen
  • het kasteel, gebouwd ter herinnering aan de krijgsgevangenen die hier tijdens de Napoleontische oorlogen zijn gestorven
  • de stranden van s'Espalmador y Pagès
  • Cova Blava, de blauwe grot
  • de vuurtoren van Punta Ensiola
  • de haven van Cabrera
  • een boottocht langs de rotseilanden


Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie