info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Mallorca Bezienswaardigheden


Cultuur en natuur

Het eiland Mallorca heeft in de loop der eeuwen bezoek gehad van diverse volkeren. Dit kun je goed terug zien in de historische gebouwen op het eiland, zoals kastelen, kloosters, kerken en herenhuizen. Op Mallorca vind je veel cultuur, pittoreske vissersdorpen en Spaanse markten.
Het natuurlandschap van Mallorca biedt veel afwisseling; van indrukwekkende druipsteengrotten, gebergten, valleien met boomgaarden, tot baaien met kleine stranden.


Mallorca bestemmingen


Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca is een bezoek meer dan waard. In het oude gedeelte van de stad vind je oude herenhuizen en sfeervolle straatjes. De stad herbergt vele bezienswaardigheden, zoals de middeleeuwse Kathedraal le Seu, het Almudaina Paleis, het Kasteel van Bellver, Plaza Major, de Arabische baden, het Basiliek Sant Francesc, La Llotja en het tempelierskapel.
Je kunt er uiteraard ook heerlijk genieten op één van de vele terrasjes of lekker struinen langs de vele winkels.
>>> Palma de Mallorca


Grotten op Mallorca

Op Mallorca zijn vele druipsteengrotten te vinden. Niet alle grotten zijn te bezoeken.
De bekenste grotten van Mallorca is het grottenstelsel van Drach. Deze grotten dienden in de Oudheid als toevluchtsoord voor de lokale bevolking bij aanvallen van piraten.
Het grottencomplex van Drach bestaat uit vier enorme ondergrondse zalen en een ondergrondse meer met prachtige stalagmieten en stalactieten. Het meer Lago Martel is het grootste ondergrondse meer van Europa en vernoemd naar zijn ontdekker. Op het meer wordt een concert van klassieke muziek met lichtshow uitgevoerd, waarbij in gondels een strijkkwartet over het meer voorbij komt. De minder toeristische grotten op Mallorca zijn de Coves del Hams, Coves del Drac, Coves des Moro, Coves de l'Alzinaret en Coves de Artà.
Een excursie naar de grotten is bovendien ideaal als je wat verkoeling wilt opzoeken.
>>> Cuevas del Hams of Hams grotten
>>> Cuevas del Drach of de Drakengrot


Markten

In de verschillende dorpen van Mallorca kun je naar de markt. Op de meer traditionele markt in Sineu worden vele lokale producten producten verkocht. De markt van Inca is de grootste Spaanse markt op het eiland Mallorca, en maar liefst 700 jaar oud.


Het Klooster Lluc

Dit klooster van Lluc (Santuari de Lluc) is een belangrijke bedevaartsoord op Mallorca. Het klooster ligt bij het gelijknamige dorp Lluc in het Sierra Tramuntana gebergte. Het is gesticht in de 13e eeuw en is grotendeels gebouwd in de 17e eeuw. In het klooster vind je een beeld van de Zwarte Madonna.
Je kunt er ook overnachten. Het gastenverblijf van het klooster bestaat uit 81 kamers en 39 appartementen.
>>> Het klooster van Lluc


Torrent de Pareis

De ravijn Torrent de Pareis ligt in Sa Calobra ten noorden van Soller. Je kunt een spectaculaire wandelroute door de kloof ondernemen. Deze eindigt uiteindelijk in zee. Hou er rekening mee dat alleen bij droog weer dit pad kan worden bewandeld. Bij regen loopt de ravijn namelijk onder en verandert het al snel in een rivier.


Cap de Formentor

Formentor is een smalle schiereiland gelegen aan de noordkant van Mallorca in de gemeente Pollensa. Het is een van de meest bezochte toeristische plekjes van Mallorca dankzij het mooie uitzicht op de zee en de bergen. je vindt hier een prachtige landschap, strand, een vuurtoren en bij helder weer uitzicht op het naastgelegen eiland Menorca.
De vuurtoren Formentor ligt 188 meter boven de zeespiegel en heeft een hoogte van 56 meter. De vuurtoren werd operationeel in 1863. Vanaf 1962 werkte de vuurtoren op electriciteit, tegenwoordig op zonne-energie.
Op het schiereiland ligt ook het luxeuze Hotel Formentor, gebouwd in 1928 en populair bij de elite van Europa.


Het Nationale Park Cabrera

Het eiland Cabrera behoort tot de kleinere eilanden van de Balearen. Het ligt ten zuiden van Mallorca in de Middellandse Zee. Het gehele eiland Cabrera is een beschermd natuurgebied met vele soorten vogels en dieren. Je kunt er wandelingen maken, voornamelijk onder leiding van een gids. Het Nationale Park heeft ook een schitterende onderwaterwereld. Er zijn ook enkele interessante plaatsen op het eiland te bezichtigen, waaronder een oude kasteel aan de kust uit de 14e eeuw, de vuurtoren van Cabrera, het strand Sa Platgeta en meseum. Cabrera is per boot te breiken vanuit de havenplaats Colonia de Sant Jordi.
>>> Nationaal Park en eiland Cabrera


Klooster van Valldemossa

Real Cartuja is een Kartuizerklooster uit de 14 eeuw. Het kloostercomplex bestaat uit een kerk, bibliotheek, museum en kloostertuinen. Het biedt een mooi uitzicht op het dorpje Valldemosa en de omgeving met olijfbomen.
In de winter van 1838-1839 bracht de beroemde Poolse componist Frederic Chopin zijn vakantie door in het klooster, samen met zijn minnares, de bekende Franse schrijfster George Sand. In deze periode schreef Chopin zijn meesterwerk 'De preludes' en George Sand haar boek 'Winter in Mallorca'.
In de logeerkamer waar Chopin verbleef worden nog diverse manuscripten en de piano van Chopin tentoongesteld. Elk jaar vind er in de maand augustus het Chopinfestival plaats.
>>> Valldemossa Klooster


Kathedraal La Seu

De katherdraal La Seu de beroemdste bezienwaardigheid van Mallorca en de meest karakteristieke gebouw in de Mallorcaanse hoofdstad. Het gotische gebouw is gebouwd op de restanten van een voormalige Arabische moskee. De bouw werd gestart rond 1230 en was in 1601 voltooid.
Het interieur van de katherdraal is aan het begin van de 20e eeuw door de kunstenaar Antoni Gaudi onderhanden genomen. De indrukwekkende kathedraal heeft 61 gebranschilderde ramen. Daarvan is de meest spectaculaire een enorme roosvenster van glas en lood met een doorsnede van bijna 12 meter. In de kathedraal kun je de bisschopstroon, de koninklijke kapel en de prachtige domschatten bezichtigen. Bij het kathedraal ligt het Parc de la Mar met palmbomen en vijvers. De katherdraal ligt tegenover het Koninklijk Paleis van La Almudaina.
>>> Kathedraal La Seu van Mallorca


Castello Bellver

Castell de Bellver is een oude kasteel uit de 14e eeuw. Het Bellver kasteel ligt op de top van de heuvel ten westen van Palma. Vanaf de top heb je een mooie uitzicht op de baai van Palma, de stad en de bergen van Tramuntana.
Tijdens zijn lange geschiedenis heeft het kasteel kort gediend als het koninklijk zomerverblijf, en bijna zes eeuwen lang tot in het jaar 1915, als gevangenis. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt als historisch museum.
>>> Kasteel Bellver


Sa Dragonera

Het draakeiland Sa Dragonera ligt direct voor de zuidwestelijke kust van Mallorca, op slechts 800 meter van de stad Sant Elm (San Telmo). Dragonera kreeg de naam draakeiland omdat het van de zijkant doet denken aan een slapende draak. In de Middeleeuwen was de Dragonera een schuilplaats voor piraten die in de Balearen zeer actief waren. Vanaf Sant Elm, Paguera en Santa Ponsa worden tijdens het hoogseizoen boottochten en excursies naar Dragonera uitgevoerd.
>>> Sa Dragonera

Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie