info-mallorca.nl


Reisinformatie Mallorca

Main Page Content:

Ad Google

Alcudia Mallorca

 

In het noorden van Mallorca ligt aan kust de badplaats Port d'Alcudia of Puerto d'Alcudia. Puerto de Alcudia is een langgerekte badplaats met een jacht- en vissershaven. Rond het oude centrum ligt een middeleeuwse stadsmuur. Het oude centrum heeft smalle, schaduwrijke straatjes met oude huizen, gezellige eetgelegenheden en winkels.
In Puerto de Alcudia liggen drie meren die met elkaar verbonden zijn door smalle kanaaltjes. Hier liggen de grote hotels en appartementen. In de jachthaven liggen prachtige boten aangemeerd en heb je een schitterend uitzicht over zee.
In de zomers is Port d'Alcudia een levendige toeristische badplaats met veel terrasjes, restaurants, bars en discotheken.

Alcudia Mallorca


Het strand Bahia de Alcudia ligt bijna langs de gehele plaats. Doordat deze kilometerslange, brede en hagelwitte zandstrand geleidelijk in zee afloopt is het ideaal voor kinderen. Het strand wordt op een plaats onderbroken door een kanaaltje vanuit het Esperanza meer. Aan het kanaal grenst een houten pier die de zee in loopt.
Langs de kust ligt de promenade met diverse winkels, terrasjes, restaurants en bars. Er zijn volop watersportmogelijkheden zoals surfen, zeilen, duiken en waterskiën. Ook zijn er veel faciliteiten voor kinderen aanwezig.

Drie kilometer ten noorden van Puerto de Alcudia ligt Alcudia. Alcudia ligt tussen de baai van Alcudia en de baai van Pollença. Vanaf de 10e eeuw was Mallorca in handen van de Arabieren. Zij hebben naast de verwoeste Romeinse stad Pollentia op heuvel de stad Alcudia gebouwd. Je ziet hier dan ook veel terug van de invloeden uit de tijd van de Arabische overheersing.

Aan de rand van de stad Alcudia zijn de overblijfselen van de oude Romeinse stad Pollentia te bezichtigen. Tot de 4e eeuw was Mallorca een kolonie van de Romeinen. In deze oude stad kun je de funderingen van de stad zien en het Theater Roma. In het Archeologisch Museum (Museo Monografic de Pollentia) worden de belangrijkste vondsten uit Pollentia tentoongesteld.

Het toeristische deel van Alcudia strekt zich uit naar beide kanten van het schiereiland La Victoria. Aan de baai van Pollenca grenzende deel van Alcudia liggen de kleinere vakantiebestemmingen Mal Pas en Bonaire. Aan de ander kant van het schiereiland ligt de baai van Alcudia. Hier ligt het kilometers lange strand met als belangrijkste badplaats Port Alcudia.Activiteiten en bezienswaardigheden Alcudia


 • Archeologisch Museum (Museo Monografic de Pollentia), met de belangrijkste vondsten uit Pollentia
 • Bezoek aan de archelogische opgravingen van de Romeinse stad Pollentia
 • de kerk van San Jaime uit 1248, met prachtige Spaans-Gotische interieur
 • Teatro Romano, overblijfselen van een Romeinse theater. Deze ligt langs de weg van Alcudia naar Port d'Alcudia
 • Albufera Gran, een natuurreservaat bij Alcadia
 • Rit naar het schiereiland Formentor
 • De Markt van Inca
 • Duiken
 • Marineland
 • Waterpark Aqualand
 • zeilen met een Catamaran
 • Jeepsafari
 • Grotten van Drach en Hams
 • Winkelen in La Palma de Mallorca


Links
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Mallorca vakantie Nu supervoordelig naar Mallorca. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vakantie Mallorca Bekijk hier uw reis naar Mallorca! Uw vakantie goed geregeld.Zonvakantie Mallorca Voordelig naar de Spaanse zon! Met GoGo Jongerenvakantie naar Mallorca.Vliegtickets Mallorca Beoordeeld als beste site van NL. WTC = Goedkope Vliegtickets.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Topics

Het weer in Mallorca

Het weer in Palma de Mallorca weersvoorspelling

- -

Advertentie

 

Last minute naar de zon? Lastminute deals naar Mallorca. Met Thomas Cook.Vakanties op Mallorca Naar Playa de Palma? Altijd scherp geprijsd.Zonvakantie Mallorca Vakantie naar Mallorca. Boek de mooiste vakanties online.Vakantie Mallorca? Met TUI naar Mallorca? Groot aanbod, lage prijzen.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

Neckermann Reizen nl
-
 
- -

Advertentie


Advertentie